De Duitse rechtbank in Düsseldorf heeft bepaald dat Samsung de Galaxy Tab 10.1N gewoon mag blijven verkopen. Hiermee werd een eis van Apple afgewezen.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 zoals wij die hier in Nederland kennen is wel verboden in Duitsland, daarom heeft Samsung een speciale Duitse versie gemaakt met afwijkend design. Apple wilde dat deze speciale versie ook werd verboden maar dat is dus niet gelukt, de Duitse rechter oordeelde in het voordeel van Samsung. De tablet is genoeg onderscheidend van de iPad en mag gewoon verkocht worden.

Samsung en Apple liggen al tijden met elkaar in conflict over het feit dat Samsung te veel afgekeken zou hebben van het ontwerk van Apple’s iPad. Volgens Apple zou er inbreuk gemaakt zijn op verschillende patenten. De rechter heeft nu geoordeeld dat er voldoende verschillen zijn tussen beide tablets.

Ook Samsung beschuldigt Apple van het schenden van patenten. Er lopen dan ook in tien landen rechtzaken tussen beide partijen, waaronder Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten in de hoop een verkoopverbod af te dwingen van elkaars producten.