‘Dotcom aangevallen door Politie tijdens inval’

Abonneer je gratis op Techzine!

Megaupload-oprichter Kim Dotcom is tijdens de inval in zijn huis in januari mishandeld door de politie. Dotcom stelde vandaag in de rechtbank te zijn geslagen en geschopt door agenten.

Kim Dotcom heeft vandaag tegenover een rechter verklaard dat hij zou zijn mishandeld tijdens de inval in zijn huis begin dit jaar. Naar eigen zeggen zou Kim Dotcom naar een beveiligde kamer zijn gevlucht toen hij elders in zijn huis commotie hoorde ontstaan. In eerste instantie dacht Dotcom dat er vrienden arriveerden in een helikopter. Toen hij echter stenen tegen de ruiten hoorde slaan door de rotoren van de helikopter, is Dotcom uit angst gevlucht.

Toen Dotcom later in de beveiligde kamer werd gearresteerd, zou de oprichter van de website Megaupload zijn aangevallen. De aanval op Kim Dotcom zou daarbij niet misselijk zijn geweest. "Ik werd in mijn gezicht geslagen en naar de grond getrapt door agenten". Dotcom ontkent daarbij de beweringen dat hij zich zou hebben verzet tegen de arrestatie. Volgens de man zou hij juist zijn armen in een "aanhoudingpositie" hebben gehouden voordat hij werd aangehouden. Volgens Dotcom is de kracht die is gebruikt bij de arrestatie volledig overbodig en buiten proporties geweest.

Dotcom legde de verklaring eerder vandaag af tijdens de zitting waarin wordt bekeken of de huiszoeking inderdaad niet legaal is uitgevoerd. Eerder werd er gesteld dat de huiszoeking is verricht zonder dat hiervoor de juiste papieren ingevuld zouden zijn. In de hoorzitting wordt dieper op deze kwestie ingegaan.