Lowell McAdam, CEO van de Amerikaanse telecomprovider Verizon, heeft aangegeven dat Samsung de potentie heeft om een waardige tegenstander te zijn in de mobiele besturingssysteem markt, met een eigen mobiel besturingssysteem.

Tijdens een conferentie voor investeringen die afgelopen vrijdag plaatsvond, stelde McAdam dat Samsung het in zich heeft om te kunnen concurreren met de gevestigde orde, namelijk Apple’s iOS en Google’s Android. Tot op heden draaien de smartphones van Samsung voornamelijk op Android en Windows Phone. Het Koreaanse bedrijf geeft echter ook sporadisch telefoons uit met het eigen bada-besturingssysteem.

Zo is er onder andere de Samsung Wave 3 welke voorzien is van bada. McAdam liet echter niet weten of hij over bada spreekt als hij het over de potentie van een eigen besturingssysteem van Samsung heeft. Wel gaf hij de rechtszaak tussen Apple en Samsung als reden voor een mogelijke invoering van een besturingssysteem van Samsung.

Overigens liet McAdam ook weten dat ook Microsoft en RIM potentie hebben. Met de komst van BlackBerry 10 en de grootschalige ondersteuning aan hardware van Windows Phone 8 moeten ook deze partijen zich in de strijd kunnen mengen.