Sony heeft bekend gemaakt dat het zijn volledige aandeel van 13 procent in DeNA gaat verkopen. DeNA is een Japanse gamestudio die zich speciaal op mobiele games richt. De aandelen hebben een gezamenlijke waarde van 40,9 miljard Yen, omgerekend zo’n 336 miljoen euro.

Het besluit om de aandelen in DeNA te verkopen is een nieuwe stap van het Japanse bedrijf om meer liquide middelen vrij te maken. Zo maakte Sony vorige week al de verkoop van het hoofdkantoor in Tokyo bekend, nadat het hoofdkantoor in New York eerder al hetzelfde lot onderging.

"Sony verandert het zakelijke portfolio en reorganiseert de financiële middelen om de bedrijfsstructuur te versterken. De verkoop van de aandelen is onderdeel van die nieuwe structuur," zo meldde een statement van de Japanners.

De exacte prijs van de 17.722.500 aandelen zal morgen bekend worden gemaakt, de verkoop zal al op 7 maart afgerond worden. Sony kan de verkoop daardoor nog toevoegen aan de laatste kwartaalcijfers, die op 31 maart ingeleverd moeten worden.

DeNA heeft meer dan 40 miljoen Japanse gebruikers en ook buiten dat land is het succesvol te noemen. In totaal zijn er zo’n 800 werknemers in dienst bij de ontwikkelaar van mobiele games voor Android en iOS.