1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple’s CEO Tim Cook is opgeroepen om te getuigen in een rechtszaak rondom e-books, waar onder andere Apple is beschuldigd van het maken van prijsafspraken rondom de verkoop van digitale boeken. Cook staat in het beklaagdenbankje als vervanger van Steve Jobs.

Cook zou destijds zelf geen grote rol in de zaak gespeeld hebben, maar gezien het overlijden van Apple’s boegbeeld Steve Jobs, mag de rechtbank Cook aan de tand voelen. De zaak kwam al in 2011 aan het licht, maar de hoorzitting is uitgesteld tot juni van dit jaar.

Het Amerikaanse hof wil weten wat Jobs heeft verteld aan Cook, in de hoop dat er relevante details aan het licht komen. Cook was destijds Apple’s Chief Financial Officer en onderhield een goede relatie met Jobs. Apple wilde niet dat Cook in de zaak zou getuigen, maar verloor het aangetekende protest. Het bedrijf staat nu nog alleen in de zaak, nadat alle andere betrokkenen een schikking troffen.

Samen met vijf grote uitgevers zou Apple onder een hoedje hebben gespeeld om de prijs van eBooks kunstmatig hoog te houden, ondanks pogingen van verkopers om de prijs te drukken.