‘Foxconn bereidt zich voor op iPhone 5S’

Abonneer je gratis op Techzine!

De Chinese fabrikant Foxconn maakt zich langzamerhand op voor de productie van Apple’s volgende iPhone. Voor de fabriek in Zhengzhou zijn sinds eind maart maar liefst 10.000 nieuwe medewerkers aangenomen, zo bevestigde Foxconn tegenover Wall Street Journal (WSJ) zonder de aanleiding te noemen.

Een woordvoerder van Foxconn kon tegenover WSJ alleen bevestigen dat het werknemersbestand uitgebreid was vanwege een tijdelijke extra vraag naar producten vanuit de klanten van de producent. Insiders geven daarnaast aan dat de extra werknemers bedoeld zijn voor de productie van de volgende iPhone: "We zijn heel druk bezig geweest met de voorbereiding van de opstart van de massaproductie van de volgende iPhone," zegt een directeur van de Zhengzhou-fabriek. De productie start ergens dit kwartaal.

Naar verwachting zal Apple de volgende iPhone in de zomer aankondigen, zoals het tot de iPhone 4S traditioneel gezien deed. De iPhone 4S en 5 werden pas later in het jaar aangekondigd, maar Apple zou terug willen naar de eerdere strategie. Dat kan echter moeilijk worden als de productie nog niet is gestart.

De volgende iPhone zal naar verluidt voorzien worden van een vingerafdruklezer, verdere details zijn nog schaars.