Samsung steekt $48 miljoen in co-fabrikant Pantech

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung bevestigt vandaag een aandeel van 10 procent te hebben vergaard in hardwareproducent Pantech, naar eigen zeggen om de goede relatie tussen de twee te versterken. Het mede Zuid-Koreaanse Pantech is de op twee na grootste maker van smartphones in het land.

Samsung’s tekort aan voorraad kan zomaar een stapje verder weg zijn, nu het bedrijf 48 miljoen dollar investeert in collegafabrikant Pantech. Het duo werkte al samen bij de productie van schermen en halfgeleiders, een partnerschap dat Samsung in steen wil beitelen met dit aanzienlijke aandeel in het bedrijf.

Samsung laat weten een passieve investeerder te zijn in Pantech. Het aandeel is opmerkelijk te noemen, aangezien apparaten van Pantech concurreren met Samsung’s portfolio. Normaal gesproken zou geen van beide bedrijven een dergelijk grote invloed zonder weerstand accepteren.

Pantech heeft in het buitenland vooralsnog weinig succes met hun handhelds, hoewel hun nieuwste apparaten de aandacht wel wisten te trekken. Net als het ooit sterke Sharp kampt Pantech met financiële problemen, die nu door Samsung’s investering worden verzacht.