‘Eerste negatieve kwartaalcijfers ooit voor HTC’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het wordt voor HTC steeds aannemelijker dat het bedrijf voor de eerste keer sinds zijn bestaan verlies gaat draaien in het nog lopende kwartaal. Reden hiervoor is onder andere dat er problemen zijn met de productie van de HTC One mini.

Dit weet Reuters te melden op basis van nieuwe informatie vanuit anonieme bronnen. De tegenvallende cijfers zouden ontstaan door een probleem in het design van de aluminium behuizing van de HTC One mini. Hierdoor zouden er problemen ontstaan bij het fabriceren van de behuizing, waardoor HTC niet kan voldoen aan de vraag naar de HTC One mini.

Eerder gaf HTC al aan dat de omzet van augustus 2013 bijna de helft was van de omzet van augustus 2012. Dit is opvallend, gezien het feit dat het vlaggenschip van de Taiwanese producent, de HTC One (review), door de pers erg goed werd ontvangen.

Het feit dat er problemen zijn met de productie van de HTC One mini, zorgt ervoor dat er volgens analisten sinds de lancering maar 200.000 HTC One mini-toestellen per maand worden verscheept.