Apple veilt rode Mac Pro voor het goede doel

Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens het Apple-evenent van 22 oktober kondigde Apple de nieuwe cilindervormige Mac Pro definitief aan. Behalve de standaard zwarte kleur zal er binnenkort ook een rode variant uitgebracht worden, maar hiervoor moet ongetwijfeld aanzienlijk dieper in de buidel getast worden. Er wordt namelijk maar één exemplaar verkocht.

De speciale rode variant van de Mac Pro is ontworpen door Jony Ive en moet voor het goede doel Product Red worden geveild. Dit goede doel werkt samen met bedrijven zoals Apple, Emporio Armani, Microsoft en Starbucks om geld in te zamelen voor onderzoek naar AIDS.

De Mac Pro die in december in de winkel moet komen te liggen is te koop vanaf 3.049 euro. De speciale rode variant zal op 23 november worden geveild bij Sotheby’s, het oudste internationale veilinghuis ter wereld met vestigingen in Amsterdam, Londen en New York.

Naar verwachting zal er tussen de 40.000 en 60.000 dollar betaald moet worden voor de Mac Pro. Dit is omgerekend 29.000 tot 43.500 euro. Dit geld wordt toegevoegd aan de 65 miljoen dollar (47 miljoen euro) die Apple tot dusver heeft gedoneerd aan dit goede doel.