WhatsApp Messenger voor iOS 7 nu beschikbaar

Abonneer je gratis op Techzine!

De iOS 7-versie van WhatsApp is ten lange leste in de App Store van Apple verschenen. De update voor de applicatie zorgt ervoor dat deze grafisch gezien beter aansluit bij het nieuwe uiterlijk van het mobiele besturingssysteem.

Na het installeren van de update heeft WhatsApp een gewijzigd icoon, dat minder druk oogt. Als je de app opstart, zal je waarschijnlijk als eerste opvallen dat profielfoto’s van je contacten in een ronde cirkel worden getoond. Ook zijn veel andere interface-elementen vervangen voor lichtere varianten, zoals in iOS 7 (review) gebruikelijk is.

Op functioneel gebied zijn er ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo kunnen gebruikers nu één bericht in één keer naar een lijst van contacten sturen middels Zendlijsten. Door van links naar rechts over het scherm van je iPhone te vegen kan je bovendien een venster teruggaan. Dit is een beweging die veel iOS 7-apps ondersteunen.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om uit een uitgebreidere lijst van geluiden een keuze te maken voor notificaties, de tekstgrootte wordt bovendien bepaald aan de hand van de geselecteerde instelling van iOS 7.