‘Winamp en Shoutcast overgenomen door Radionomy’

Abonneer je gratis op Techzine!

Afgelopen november verscheen het gerucht dat Microsoft interesse zou hebben in de overname van Winamp en Shoutcast, welke inmiddels door eigenaar AOL de nek om zijn gedraaid. Nu blijkt dat deze muziekdiensten mogelijk al zijn overgenomen door het Belgische Radionomy.

Eind november werd bekend dat de muziekspeler Winamp na 15 jaar te hebben bestaan ermee op zou houden. Met Winamp kunnen lokale muziekbestanden en radiostreams worden beluisterd. Met behulp van de Shoutcast-plug-in kunnen gebruikers van Winamp zelf muziek streamen. Momenteel bestaat het totale bestand van radiostations van Shoutcast uit meer dan 50.000.

Aanvankelijk zouden beide diensten volgens de geruchten door eigenaar AOL worden verkocht aan softwaregigant Microsoft. Gisteren is echter naar voren gekomen dat beide diensten naar verluidt niet door Microsoft, maar door Radionomy zouden worden overgenomen. Dit Belgische online radionetwerk biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf muziek te streamen. Momenteel zijn er meer dan 6.000 zenders via Radionomy te beluisteren. Door de overname zou het aantal zenders bijna vertienvoudigd worden.

Het bericht van de mogelijke overname van Winamp en Shoutcast door Radionomy werd gemeld op het forum van Winamp. Hier werd gemeld dat de servers van Winamp zijn overgezet van AOL naar die van Radionomy. De servers van Shoutcast blijken nog wel in het beheer van AOL. Volgens de website TechCrunch zou de officiële overname door Radionomy voor aanstaande vrijdag afgerond moeten zijn.