Oplossing voor willekeurige crashes iOS 7 op komst

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft officieel aangegeven dat er een oplossing komt voor willekeurige crashes die apparaten met iOS 7 plagen. Het probleem wordt ook wel omschreven als een Black Screen of Death, of een White screen of Death als het een wit iOS-apparaat betreft.

Sommige iOS-gebruikers zullen het wellicht wel herkennen. Je maakt gebruik van je iPad, iPhone of iPod met iOS 7 (review) en ineens start het apparaat opnieuw op, zonder dat hiervoor een duidelijke aanleiding is. Het betreft een zogenaamde soft reboot waarbij het apparaat relatief snel opnieuw start. Het probleem doet zich volgens sommige gebruikers enkel voor wanneer de lading van de accu onder de 30 procent geraakt.

Ook Apple is zich van het probleem bewust, een oplossing via een toekomstige software-update wordt beloofd. "We hebben een oplossing in een nieuwe software-update voor een bug die er af en toe voor kan zorgen dat het homescreen crasht," meldt Apple.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de oplossing wordt geleverd in combinatie met iOS 7.1, waarvan inmiddels al vier bèta’s naar ontwikkelaars zijn verspreid.