Facebook brengt binnenkort een update uit voor Facebook Messenger waarna het steviger gaat concurreren met Facetime en Skype. In Facebook Messenger zal prominent de mogelijkheid worden toegevoegd om een videogesprek met iemand te voeren.

Facebook lijkt zich als doel te hebben gesteld dat alle directe online communicatie via hun diensten moet lopen. Met zowel Facebook Messenger als WhatsApp heeft het een groot deel van de online communicatie op dit moment in handen. Facebook Messenger heeft zo’n 600 miljoen actieve gebruikers en WhatsApp zo’n 800 miljoen actieve gebruikers.

Tekstueel is Facebook dus marktleider op communicatiegebied met 45 miljard berichten per dag maar het poogt nu ook dominant te worden met andere vormen van communicatie. De markt voor videobellen is ook zeer interessant voor Facebook en die markt lijkt het in hoog tempo te willen veroveren. Zo heeft WhatsApp recent de mogelijkheid gekregen om telefoongesprekken te voeren via de (mobiele) internetverbinding (VoIP, Voice over IP). Facebook Messenger krijgt binnenkort de mogelijkheid voor videogesprekken, waarmee Facebook de concurrentie zoekt met Facetime en Skype.

In België is de functie inmiddels beschikbaar, in Nederland helaas nog niet.