AMS-IX passeert grens van 4 Tbit/s

Abonneer je gratis op Techzine!

De Amsterdam Internet Exchange ziet de hoeveelheid internetverkeer versneld toenemen. In maart van dit jaar werd de grens van 3,5 Tbit/s gepasseerd en gisteravond doorbrak de AMS-IX de grens van 4 Tbit/s. In dit tempo kan de 5 Tbit/s mogelijk komend jaar al worden gehaald.

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) laat weten dat veel klanten zich al voorbereiden op de groei van het internetverkeer. Zo worden veel lijnen met de AMS-IX geüpgraded naar hogere snelheden en meldden zich ook nieuwe partijen om zich te laten aansluiten op de Exchange. Zo heeft het bedrijf dit jaar al 60 nieuwe partijen aangesloten.

De mijlpaal werd gisteravond rond 20:30 behaald toen er 4,242 Tbit/s door de Exchange heen ging, waarmee de grens van 4 Tbit/s ruimschoots is gehaald. De piek had ongetwijfeld ook te maken met het beschikbaar komen van iOS 9 voor de iPhones en iPads. Veel gebruikers kozen er gisteravond voor om direct hun toestel te upgraden en dat leidt tot het nodige extra internetverkeer.

Met de opkomst van 4G-netwerken en cloudapplicaties zal de hoeveelheid internetverkeer in de komende jaren alleen maar verder gaan toenemen.