HTC koppelt Vive los van smartphonezaken

Abonneer je gratis op Techzine!

HTC heeft besloten de Vive VR-headset los te koppelen van de rest van het bedrijf. Tegenover The Verge bevestigde de Taiwanese fabrikant dat de Vive in een dochteronderneming ondergebracht wordt, de HTC Vive Tech Corporation.

Het statement van HTC luidt als volgt: ”[we kunnen] bevestigen dat de HTC Vive ondergebracht wordt in een geheel op zichzelf staand dochterbedrijf, de HTC Vive Tech Corporation, om strategische allianties op te kunnen bouwen en zo een wereldwijd VR-ecosysteem te vestigen.”

Een conclusie die hieruit getrokken zou kunnen worden is dat HTC erkent dat het niet goed gaat met zijn smartphonetak. De verkopen van mobiele telefoons gaan maar niet beter, en het bedrijf lijkt daar geen adequate oplossing voor te hebben. Dat de Vive nu losgekoppeld is, wijst erop dat bedrijven niet zo snel deals willen sluiten met HTC, wellicht juist door die kwakkelende telefoonverkopen.

Door de HTC Vive dus geheel los te koppelen van de rest van het bedrijf, wil men het tij keren. Er is in elk geval veel enthousiasme voor de HTC Vive VR-headset. Recensenten zijn er erg positief over en ook consumenten lijken blij te zijn met het apparaat. De Vive is al te koop, maar is met zijn prijs van 899 euro redelijk duur.