ServiceNow en AWS werken aan contact center-oplossing

Abonneer je gratis op Techzine!

ServiceNow en AWS slaan de handen ineen voor een cloudgebaseerde ‘as-as-service’ contact center-oplossing op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Hiermee willen bedrijven gezamenlijk de concurrentie aangaan met andere leveranciers van dit soort oplossingen.

Met de samenwerking combineren beide partijen het workflow-platform van ServiceNow met de bestaande cloudgebaseerde contact center-oplossing van AWS; Amazon Connect. Daarnaast wordt ook de natural language AI-technologie, de LEX and Transcribe- en Comprehend -technologie en de digitale workflows van ServiceNow in de oplossing geïntegreerd.

Bron: ServiceNow

Mogelijkheden

Met Amazon Connect Integration with Cloud Call Center kunnen klanten eenvoudiger hun bestaande callcenters op afstand plaatsen en tegelijkertijd meerdere ondersteuningskanalen uitrollen.

De AI- en automatiseringsdiensten van AWS en de servicedeskmogelijkheden van ServiceNow automatiseren hiervoor taken en verbeteren de belervaringen van zowel bellers als agents. Door vooral de taken van de IT-helpdesk voor contact centers te automatiseren, kunnen klanten vooral kosten besparen en kunnen direct bepaalde acties ondernemen die anders langere tijd zouden duren, zo hopen AWS en ServiceNow.

Concurrentie met andere aanbieders

Met de introductie van het gezamenlijke cloudgebaseerde contact centerplatform hopen beide partijen een groter stuk van de cloud contact centermarkt in handen te krijgen. Zij gaan hiermee de directe concurrentie aan met al bestaande oplossingen van aanbieders als Cisco, Genesys en Avaya.

Tip: VoIP voor bedrijfsleven ontwikkelt zich steeds verder