2min

HPE wil zijn telecomactiviteiten verder uitbreiden en neemt hiervoor de Italiaanse aanbieder van private mobiele netwerken Athonet over. De technologie van dit bedrijf wordt geïntegreerd in het draadloze Aruba-netwerkportfolio van de techgigant.

Met de overname van Athonet, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, krijgt HPE een nichespeler op het gebied van private 5G- en 4G-netwerken in handen. Het Italiaanse bedrijf biedt bedrijven, bijvoorbeeld met grote bedrijfsterreinen, een op Citizens Broadband Radio Service (CBRS)-based mobiele packet core, simkaarten en radio’s voor het snel en eenvoudig uitrollen van private mobiele netwerken. Ook levert Athonet IMS-diensten voor het leveren van spraak- en videodiensten aan 4G- en 5G-endpoints.

Volgens HPE is voor bedrijven met grote bedrijfsterreinen, zoals campusomgevingen of industriële terreinen, de implementatie van private mobiele netwerken vaak een goede oplossing. Het biedt hen meer mobiele en draadloze dekking, betrouwbaarheid en mobiliteit.

Bovendien zijn private mobiele netwerken vaak een goede uitbreiding van al bestaande wifi-netwerken. Vooral als het gaat om het omlaag brengen van de connectiviteitskosten in combinatie met het leveren van een hoge verbindingscapaciteit.

Integratie in Aruba-portfolio

HPE gaat de technologie van Athonet toevoegen aan zijn draadloze HPE Aruba-portfolio. Dit moet uiteindelijk een private netwerkportfolio opleveren waarmee bedrijven, maar ook telecomoperators, hun digitale positie, van de edge tot aan de cloud, kunnen verbeteren.

Voordelen van dit private netwerkportfolio zijn betere connectiviteit van private netwerken door de combinatie van wifi en private 5G en een snellere uitrol van (private) 5G-netwerken.

HPE GreenLake en bestaande telecomoplossingen

Daarnaast biedt dit portfolio ook op consumptie gebaseerde betaalmodellen voor bedrijven en telco’s, zoals via het HPE GreenLake-abonnementsmodel en betere en meer kosteneffectieve beheermogelijkheden met behulp van onder meer 5G-orkestratie en automatisering voor het afleveren van workloads naar alle IT-omgevingen. Dit laatste vindt plaats door de integratie van de Athonet-technologie in de enkele beheeromgeving van Aruba Central.

Verder integreert HPE de nieuwe technologie met zijn bestaande softwaregebaseerde 5G-oplossingen en -abonnementen voor bedrijven en telecomoperators. De overname moet uiteindelijk in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2023 van de techgigant zijn beslag krijgen.

Tip: HPE lanceert ProLiant Gen11 servers met Intel Sapphire Rapids CPU’s