Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook heeft een nieuwe versie van zijn Android-applicatie gelanceerd. De nieuwste versie voegt enkele nieuwe features toe aan de app zoals een eigen camera-applicatie die foto’s direct naar je prikbord uploadt.

Na het installeren van de nieuwste versie van de applicatie voor het Android-besturingssysteem zal de gebruiker een tweetal nieuwe snelkoppelingen terugvinden op het homescreen. Naast een snelkoppeling voor de instantmessagingdienst van Facebook is er nu namelijk ook een snelkoppeling naar een eigen camera-applicatie van Facebook. Wanneer je via deze applicatie een foto neemt, zal deze direct naar de socialmediawebsite worden geüpload. De camera vervangt echter niet de camerafunctie binnen de Facebook-applicatie. Die blijft namelijk ook nog gewoon te gebruiken.

Met de nieuwe snelkoppeling moet het volgens Facebook voor gebruikers makkelijker zijn om foto’s naar het sociale netwerk te uploaden. Via de camera-applicatie is het bijvoorbeeld mogelijk om direct vrienden te labelen. Naast deze twee nieuwe, geïntegreerde snelkoppeling zouden er ook enkele aanpassingen aan de applicatie zijn verricht waardoor deze nu beter zou moeten presteren.