Storing treft vrijwel alle UPC-klanten

Abonneer je gratis op Techzine!

Internetprovider UPC heeft momenteel te kampen met een landelijke storing. Door de storing kunnen klanten in heel Nederland problemen ondervinden met hun internetverbinding. UPC heeft laten weten te werken aan een oplossing.

De problemen ontstonden rond vijf uur vanmiddag en zijn tot op heden nog niet opgelost. Via Twitter heeft UPC inmiddels de storing bevestigt en meldt dat het hard aan een oplossing werkt.

De storing heeft betrekking op de DNS-servers van UPC, deze zouden momenteel niet bereikbaar zijn waardoor klanten geen verbinding kunnen maken met websites. De DNS-server vertelt namelijk met welk IP-adres, een soort huisnummer er verbonden moet worden. De klanten van UPC van wie het geduld op is kunnen ervoor kiezen om een alternatieve DNS-server in te stellen, het probleem is dan hoogstwaarschijnlijk opgelost. Google biedt bijvoorbeeld een gratis publieke DNS-dienst aan.

Naast problemen met de internetverbinding lijkt ook de Voice-Over-IP dienst (VoiP, bellen via internet) van UPC problemen te hebben door de storing, dit zou echter niet bij alle klanten het geval zijn. Hoelang de storing nog duurt en wanneer UPC de storing heeft opgelost is nog onduidelijk.

UPDATE: UPC heeft om half 10 via Twitter laten weten dat de internetstoring is opgelost. Wel geeft het bedrijf aan dat de verbinding tijdelijk wat trager kan zijn dan men gewend is. Wij vermoeden dat dit te maken heeft met het opnieuw opbouwen van een cache bij de DNS-servers, binnen enkele uren zou de snelheid dan weer normaal moeten zijn.