Een iPhone die voorzien is van een jailbreak, kan systeembreed worden voorzien van Facebook’s nieuw geïntroduceerde Chat Heads. Normaliter is de visuele uitbreiding voor de Facebook-applicatie alleen binnen die applicatie beschikbaar, gezien Apple’s opgelegde beperkingen.

Facebook lanceerde Facebook Home voor Android afgelopen vrijdag in de Verenigde Staten. Ook de iOS-versie van Facebook kreeg een gedeelte van de nieuwe functies, zoals de Chat Heads die verschijnen wanneer een contact een bericht stuurt. Deze Chat Heads zijn voor Android-gebruikers altijd zichtbaar, op de iPhone alleen binnen de Facebook-app. Een tweak van Adam Bell maakt daar echter een einde aan.

"Ik werd gewoon jaloers en wilde ze ook in iOS hebben," zegt de 21-jarige Bell tegenover The Verge. Binnen enkele uren lukte het Bell om aanpassingen door te voeren waarmee iOS de binnenkomende berichten op een andere manier behandelde, zodat de Chat Heads bovenop alle andere apps getoond worden. De Chat Heads zijn makkelijk te verslepen zoals ook in de Facebook-app het geval is.

Door op de Chat Head te drukken, verschijnt een venster waarin een chatgesprek gevoerd kan worden. Dat lukte Bell door de Chat Head-laag te scheiden van de rest van de Facebook-app. Wel moet de Facebook-app in de achtergrond actief zijn.

Adam Bell verwacht de tweak voor iOS binnen enkele dagen in de Cydia Store beschikbaar te kunnen stellen. In onderstaande video van The Verge is de tweak alvast in werking te zien.