Er zijn redelijk wat klachten over grafische problemen in de nieuwe MacBook Pro’s, deze nieuwe modellen zijn pas enkele weken te verkrijgen maar lijken grafisch gezien niet helemaal in orde. Gebruikers klagen over zogenaamde artifacts in beeld, dat betekent dat sommige pixels afwijken van wat ze zouden moeten weergeven.

Artifacts zijn niet nieuw, sinds de introductie van de videokaart bestaan deze problemen al, ze komen eigenlijk vrijwel altijd voor als de videokaart te zwaar rekenwerk moet verrichten en vervolgens veel te heet wordt. De GPU kan dan niet goed functioneren en vertoond dan de zogenaamde artifacts.

De vraag is natuurlijk of dat in dit geval ook zo is. Dat lijkt wel zo te zijn, maar wat opvallend is, is dat gebruikers klagen die alleen beschikken over een Intel-processor met ingebouwde GPU maar ook gebruikers met een discrete AMD Radeon-videokaart. Bij beide modellen lijkt de koeling van de GPU dus niet voldoende te zijn.

Inmiddels hebben honderden mensen aangegeven bij de website 9to5Mac dat ze problemen hebben met de GPU van de nieuwe MacBook Pro.

De vraag is nu hoe groot het probleem precies, mogelijk kan Apple met een simpele firmware-update het probleem verhelpen, eventueel door de prestaties van de GPU iets terug te schroeven.