Samsung Galaxy S8 heeft gezichtsherkenning

Abonneer je gratis op Techzine!

De Samsung Galaxy S8, het nieuwe vlaggenschip van Samsung, zal een extra laag van biometrische bescherming bieden voor de gebruiker: gezichtsherkenning. 

Dat meldde een anonieme bron volgens Korea Economic Daily, een Koreaanse nieuwssite. Dit soort geruchten doen de laatste tijd ook over de iPhone 8 de ronde. Ook Apple zou naar deze toevoeging aan het kijken zijn, eventueel ten koste van de vingerafdruklezer.

Vermoedelijk wordt er ook een iris-scan aan de Galaxy S8 toegevoegd, deze zou volgens een bron binnen Samsung echter veel minder efficiënt werken. Met de nieuwe gezichtsherkenning zou het mogelijk zijn om je telefoon in minder dan 0,01 seconden te ontgrendelen, een stuk sneller dan via een iris-scan.

In tegenstelling tot eerdere geruchten is volgens een officiële bron de mobiele divisie al bezig met het testen van prototypes. De Samsung Galaxy S8 wordt officieel midden april gelanceerd, maar op 29 maart wordt het toestel al onthuld voor de consument. De telefoon zou achterop een vingerscan hebben, en een bijna volledig dekkend scherm aan de voorkant.

Het verkoopdoel zal het grootste zijn wat Samsung ooit heeft geprobeerd, namelijk 60 miljoen telefoons. Eerdere berichten lijken aan te geven dat dit weleens een lastig target zou kunnen worden voor Samsung.