Abonneer je gratis op Techzine!

HP en Nokia kondigen vandaag geïntegreerde machine-to-machine (M2M-)oplossingen aan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de draadloze technologie van Nokia in combinatie met software en hardware van HP waarmee besturen en beheren van bedrijfsprocessen op afstand mogelijk wordt.

Organisaties krijgen met M2M de beschikking over tools die hen in staat stellen bedrijfsprocessen verder te automatiseren. Daarnaast kunnen ze gemakkelijk beslissingen nemen op basis van actuele gegevens in combinatie met bediening op afstand. Hierdoor verbeteren de service en efficiency en gaan de kosten omlaag. Bovendien kunnen er nieuwe diensten worden aangeboden. De toepassingen liggen vooral op het gebied van automatische meteruitlezing, beveiliging, liftcontrole, wagenparkbeheer en verkeerscontrole.

Een standaard M2M-oplossing bestaat uit het Nokia M2M Platform en onderdelen van de beheersoftware HP OpenView en draait zowel op UNIX als op Windows gebaseerde HP-UX of HP Proliant servers. Het Nokia M2M Platform biedt een omgeving waarbinnen de datacommunicatie tussen de apparaten en internet-hosted applicaties plaatsvindt. Het platform bestaat uit twee elementen:

De Nokia M2M Gateway bevindt zich op de server van een organisatie en fungeert als brug tussen het GSM-netwerk en het intranet van het bedrijf. Deze voorziet in een draadloze verbinding en IP-vertaling tussen applicaties op de server en de apparatuur op afstand.

De Nokia GSM Connectivity Terminals bevinden zich op locatie en maken tweewegcommunicatie mogelijk tussen de apparaten en de IT-infrastructuur.

HP OpenView biedt de infrastructuur voor het beheer van de verbinding en de alarmsignalen. Deze beheersoftware verzamelt de signalen van de machines op afstand, bepaalt de ernst ervan, categoriseert de alarmtypen en laat deze aan de operator zien of genereert vervolgens automatische acties. Daarnaast stuurt HP OpenView andere applicaties aan die de problemen kunnen verhelpen.

De geïntegreerde, aangepaste M2M-oplossingen zijn per direct verkrijgbaar. M2M-specialisten van Nokia en HP bieden lokale ondersteuning op het gebied van sales en advisering.