Abonneer je gratis op Techzine!

Maxtor, fabrikant van harde schijven, heeft zijn winstprognose voor het lopende kwartaal in positieve zin bijgesteld. De introductie van nieuwe opslagproducten, een onverwacht sterke vraag naar harddisks en een ‘gunstig prijsklimaat’ maken dat volgens topman Mike Cannon mogelijk. Ook vermindert het bedrijf zijn kosten door vijfhonderd banen extra te schrappen, waardoor het aantal medewerkers terugloopt tot iets minder dan 12 duizend.

Afgezien van een eenmalige last en afschrijvingen rekent Maxtor nu op een positief bedrijfsresultaat van 25 tot 35 miljoen dollar, ofwel 10 tot 14 dollarcent per aandeel. De omzet zal tussen 990 miljoen en 1,03 miljard dollar schommelen. In oktober, bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal, vreesde Maxtor nog een verlies van 18 miljoen dollar (7 dollarcent per aandeel) over het vierde kwartaal te zullen lijden. De omzet zou op 950 miljoen tot 1 miljard dollar uitkomen.

Het aantal geleverde opslagsystemen bedraagt naar verwachting 12,9 tot 13,2 miljoen. In oktober ging Maxtor nog uit van een afzet van 13,1 tot 13,7 miljoen stuks, wat wijst op een hogere gemiddelde verkoopprijs dan was voorzien.