1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Nederlandse internetter stapt steeds minder over naar een andere internetprovider. Dit blijkt uit een meting van de ICT Consumer Monitor(tm) van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview B.V. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder ongeveer 1.500 huishoudens in Nederland en is gehouden in het laatste kwartaal van 2002. Ongeveer 6 procent van de huishoudens in Nederland met internet is van plan binnen 12 maanden van internetprovider te wisselen. Dit percentage is een stuk lager dan in het tweede kwartaal van 2002 toen nog 9% van de huishoudens switchplannen had.

Veel huishoudens zijn in de tweede en derde kwartaal al overgestapt van smalband naar breedband. In het begin van 2002 had 22% van de huishoudens met internet een breedbandverbinding en aan het einde van 2002 is dit percentage gestegen naar 33%. Er is daarom wellicht voor minder huishoudens nog reden om van provider te wisselen.

Met het toenemen van het aantal breedbandinternetters is ook het aantal uren toegenomen dat men wekelijks on-line is. Dat was in het vierde kwartaal van 2002 zo’n 9 uur. In het tweede kwartaal van 2002 was dat nog 8 uur. Met een breedbandabonnement is men tegen een vast bedrag online. Dus hoeft men minder te letten op het aantal uren dat de verbinding open.