Abonneer je gratis op Techzine!

Sony is van plan hun nieuwste gameconsole de: PlayStation Portable (PSP) in november uit te brengen. Dat heeft Sony Europe-topman Chris Deering bekendgemaakt in een interview met PlayStation.com. Dit is verrassend omdat werd aangenomen dat de PSP pas aan het einde van dit jaar in Japan uit zou worden gebracht, en pas medio 2005 wereldwijd. Voor het eerst besluit Sony nu om een apparaat wereldwijd op dezelfde dag te introduceren.

Chris Deering liet verder in het interview nog doorschemeren dat naast muziek, video en spelmogelijkheden, de PSP waarschijnlijk ook geschikt zal zijn voor GPRS-dataverbindingen, -positiebepaling en MMS. Daarnaast zal het handzame apparaatje waarschijnlijk ook dienen als afstandsbediening voor de PSX Home Media Centre, een digitale videorecorder met een ingebouwde Playstation 2-spelcomputer die later dit jaar op de markt komt.

Sony heeft met de PSP een apparaat voor ogen dat enigszins lijkt op Nokia’s onlangs geïntroduceerde N-Gage, maar over een groter kleurenscherm met een diameter van 4,5-inch beschikt. Naar de prijs van het toestel blijft het vooralsnog gissen, ook vanwege het feit dat de Japanse fabrikant van plan is verschillende modellen op de markt te brengen. "De PSP wordt niet één soort product", vertelde Ken Kutaragi, hoofd van de game-divisie bij Sony, tijdens de eerste presentatie van de PSP in november. "Je moet het zien als een modulair platform met de mogelijkheid verschillende functies te verwijderen of toe te voegen." Details over de definitieve ontwerpen volgen later, benadrukte Kutaragi.

Nu maar hopen dat dit een groter sucses word dan de PSX wat we hier hadden gemeld op tweakzone.