Abonneer je gratis op Techzine!

Kodak heeft afgelopen week aangekondigd, dat het komend jaar een digitale camera met WiFi technologie op de markt zal brengen. Daarnaast heeft de camera een ingebouwde e-mailfunctie.

Daardoor wordt het mogelijk om met de camera gemaakte foto’s via een WiFi hotspot naar een ander e-mail adres te sturen. WiFi hotspots zijn de laatste tijd sterk in opkomst. Veel grote steden willen een stadsdekkend netwerk en op veel uitgaans- en zakendistricten verrijzen WiFi hotspots.
Ook veel thuisgebruikers stappen over van een conventioneel UTP-netwerk naar een draadloos netwerk.


De Kodak Easyshare-One

Behalve dat mensen de foto’s kunnen versturen of delen over het netwerk, zal de camera ook compatible zijn met Kodak’s Ofoto systeem. Ofoto is een online fotodienst waar gebruikers foto’s kunnen opslaan en laten afdrukken. Het zal tevens mogelijk zijn om met de camera eerder opgeslagen foto’s op Ofoto te bekijken.

De camera, die de naam Easyshare-One krijgt, is een 4-megapixel camera en is voorzien van een Touch-screen. Standaard heeft de camera een ingebouwd geheugen van 256mb. Verder is de camera voorzien van een Schneider-Kreuznach C-Variogon 3X optische zoomlens. Digitaal zoomen kan tot 3.3X.
De Easyshare-One moet ongeveer 600 dollar gaan kosten. De WiFi mogelijkheid is optioneel en kost ongeveer 100 dollar extra.


De Kodak Easyshare-One is standaard uitgerust met Touch-Screen

Meer informatie over en specificaties van de camera zijn hier te vinden.