Abonneer je gratis op Techzine!

Norman heeft alweer een belangrijke prijs voor zijn antivirus product mogen ontvangen. Het product is onder de loep gehouden in het onafhankelijke en gezaghebbende tijdschrift Virus Bulletin (VB).

Eens per twee maanden test Virus Bulletin toonaangevende antivirusproducten van verschillende aanbieders op de markt van IT veiligheid. De test van deze maand werd uitgevoerd op antivirus producten voor Linux. Norman Virus Control kreeg een 100 % waardering voor zijn vermogen om virussen op te sporen en te stoppen.

– Wij zijn blij met de erkenning dat onze Norman Virus Control voor Linux van dezelfde hoge kwaliteit is als alle andere versies. De prijs is een belangrijke stimulans om door te gaan met de ontwikkeling van Linuxtechnologie, een terrein waarop wij een grote mogelijkheid tot groei zien, aldus Steinar Wigtil, hoofd research and development van Norman ASA.

Norman SandBox, een proactieve technologie die nieuwe en onbekende virussen stopt, is toegepast in alle antivirusproducten van Norman. De SandBox is niet afhankelijk van traditionele technologie, die alleen aan de hand van bepaalde kenmerken virussen kan herkennen (een soort “handtekening”). Dit maakt het mogelijk om virusaanvallen in een vroeg stadium te voorkomen. Norman is de enige onderneming met deze unieke technologie.

Linux verovert steeds grotere delen van de markt. Vorig jaar noteerde de Linuxmarkt een totale opbrengst van 20 miljard dollar en de voorspelling voor het jaar 2008 is dat de markt dan 40 miljard dollar bedraagt.