1 min

Tags in dit artikel

Vandaag word er een nieuwe dienst genaamt Eccky gelanceerd. Met de nieuwe dienst van MSN kunnen twee mensen in zes dagen tijd een virtueel poppetje opvoeden.

De Eccky poppetjes kosten 1,50 euro per stuk en hebben een levensduur van zes dagen. Ze worden namelijk elke acht uur 1 jaar ouder, dus zijn ze na zes dagen 18 jaar en verlaten ze het huis. Voor het aanmaken van een Eccky zijn er twee gebruikers nodig, echter kan het poppetje ook door één gebruiker worden opgevoed. De ‘ouders’ kunnen chatten, smsen en spelen met het Eccky poppetje.

Uit de eerste resultaten blijkt dat de gemiddelde Eccky-opvoeder gemiddeld 15 jaar is, waarvan 60% vrouwelijk. Echter probeerd Media Republic met publiciteitscampagnes ook een wat oudere doelgroep aan te spreken.

Media Republic, het bureau dat Eckky voor MSN heeft ontwikkeld, is van plan het virtuele poppetje internationaal te lanceren. Echter moet er nog veel getest worden, aangezien het nog onbekend is of de dienst stabiel draait wanneer er veel mensen een Eccky aanmaken.

Meer informatie over wat de mogelijkheiden zijn van Eccky en een proefgame kun je vinden op Eccky.nl