Abonneer je gratis op Techzine!

Het Duitse openbaar ministerie probeert de Duitse ‘internetkannibaal’, weer tot levenslang veroordeeld te krijgen. De ‘internetkannibaal’ Armin Meiwes, die afkomstig is uit Rotenburg is twee jaar geleden al tot 8,5 jaar gevangenis veroordeeld.

Het was niet Meiwes die in hoger beroep was gegaan, maar jusititie, vanwege het feit dat ze de veroordeling wel erg laag vinden. Destijds eiste jusitie ook al levenslang tegen Armin.
Computerexpert Meiwes, kwam in 2003 via het internet met zijn slachtoffer in contact. Deze 43 jaar oude man had instemming gegeven voor hetgeen wat de ‘internetkannibaal’ heeft gedaan.

Het slachtoffer is in contact gekomen met Meiwes, doordat de dader een advertentie had geplaatst op het internet, waarin hij op zoek was naar een jonge man "voor slacht en consumptie". Meiwes vertelde de rechter "Voor hem was het een mooie dood, maar ik heb mijn kick gehad en ik hoef het nooit meer te doen. Ik betreur het zeer, ik kan het niet ongedaan maken."

Het heeft de politie een jaar gekost voordat ze de dader op het spoor kwamen. Ze kwamen hem op het spoor doordat een Oostenrijkse student een tip gaf, hij zou op het internet een advertentie hebben gezien waarmee de dader een nieuw slachtoffer zocht.

Dus of zijn mening, "Ik heb mijn kick gehad en ik hoef het nooit meer te doen. Ik betreur het zeer, ik kan het niet ongedaan maken", erg geloofwaardig is, moet de rechter nu beslissen.