min

Tags in dit artikel

,

Codemasters is bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe spellen voor de PSP. Beide spellen zijn een remake van een bestaande game, alhoewel het ene origineel wel een stuk klassieker is dan de andere.

Cannon Fodder
Codemasters bracht recentelijk nog een remake van het klassieke voetbalspel Sensible Soccer op de markt. Het origineel werd voornamelijk bekend door het hoge fungehalte en de grote hoofdjes van de spelers. De mannetjes met grote hoofdjes en de funfactor waren echter ook nog in een ander spel aanwezig, wat in die tijd ook enorm populair was, namelijk Cannon Fodder.

In het origineel moet je een aantal soldaatjes met de muis al schietend en granaten gooiend door verschillende levels banen. In de remake van Codemasters is dat niet veel anders, maar dit keer bestuur je de soldaatjes niet met een muis. Het spel komt namelijk alleen naar de PSP. Wederom moeten er vijanden neergeschoten worden en tanks worden bestuurd. Nieuw is de mogelijkheid om ondersteuning vanuit de lucht op te roepen en zijn er een aantal nieuwe wapens als een vlammenwerper en een sniper rifle. Met de draadloze mogelijkheden van de PSP kunnen er ook deathmatches gehouden worden tussen de troepen van verschillende spelers.


Cannon Fodder voor de PSP verschijnt in de lente van 2007, meer informatie vind je op de site van Codemasters.

DTM Race Driver 3 Challenge
Het tweede spel is een spel dat reeds successen kende op de PC, maar de PSP versie zal volgens Codemaster niet een simpele port zijn van zijn grote broer. Het bedrijf zal het spel vanaf de grond opnieuw opbouwen. Dat betekent naast een hele hoop officiële licenties ook een realistisch schademodel en een aantal nieuwe spelmodes.


De hoofdmode van het spel is de World Challenge, waarbij de speler diverse races moet rijden in een serie internationale kampioenschappen. De extra modes zijn de Free Race mode en Time Trial mode, die beide voor zich spreken. Ook bij DTM 3 is er mogelijkheid om via de Wi-Fi mogelijkheden van de PSP een race tegen maximaal twaalf andere PSP eigenaren te spelen. Overigens hoeft dankzij de Game Share niet iedereen een eigen exemplaar van DTM 3 te hebben, met één UMD schijfje kunnen maximaal vier mensen tegen elkaar spelen.

Het spel staat op de planning voor deze winter, meer informatie is wederom te vinden op de de site van Codemasters.