Abonneer je gratis op Techzine!

De eerste gadget heeft helemaal niets met computers te maken, maar ziet er best wel een hebbedingetje uit. De juwelen bestaan namelijk allemaal uit kleine afzonderlijke magneetjes. De tweede gadget is een vrij onhandige airco, de derde een nieuwe generatie Wifi detectoren.

Deze juwelen zijn dan niet meteen technologische hoogstandjes, ze zijn zeker innovatief en futuristisch. Alle deeltjes van deze armbanden, halskettingen en andere sieraden bestaan uit sterke magneten. De magnetische kracht is het enige wat ze aan elkaar houdt. Geen gefriemel meer met irritante sluitstukken, gewoon magneten uit elkaar trekken en weer aan elkaar laten klikken. Filmpjes van de juwelen zijn te vinden op de site van de maker, dynomighty design. Dat is overigens de enige plaats waar je ze kan bestellen.

Op het eerste zicht ziet het er een behoorlijk apparaat uit voor in de zomer. De Bureau air conditioner moet je koel achter je bureau houden in de zomer. Handig, tot je erachter komt hoe het apparaatje werkt. Je moet er namelijk eerst ijsblokjes inleggen voor het daadwerkelijk kan koelen. Denderende koelprestaties kan je dus zeker niet verwachten, en ook de gebruiksvriendelijkheid is hier dus de dupe van. Helaas, een zeer teleurstellende poging, hij kost dan ook maar 24 dollar.

Apparaatjes die Wifi-netwerken opsporen bestaan al een tijdje. Je weet dan wanneer er een draadloos netwerk in de buurt is, maar niet of die ook beveiligd is. Daar verandert deze gadget wat aan, hij geeft heel wat meer info dan de normale detectoren. Zo kan je de soort beveiliging, de signaalsterkte, welk soort netwerk en heel wat meer. Toch heeft het beestje een nadeel, de prijs. Voor de Digital WiFi Detector betaal je namelijk 70 dollar.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm. Ook kan je eens op gadget.nl kijken voor de laatste nieuwe gadgets.