Abonneer je gratis op Techzine!

Shuttle heeft een goedkope mini-pc barebone voor de zakelijke markt uitgebracht. De barebone is geschikt voor de meest recente mini-pc socket AM2 processors van AMD en is eenvoudig te installeren dankzij de meegeleverde installatiehandleiding.

De XPC Barebone SN68SG2 is standaard voorzien van veel opties, alhoewel zaken als de processor en het geheugen apart aangeschaft moeten worden. Wel aanwezig is een nForce 630a chipset met een GeForce 7025 grafische chip. Zoals gezegd is er ondersteuning voor AM2 processors uit de AMD Sempron, Athlon 64 en Athlon 64 X2 serie. De voeding van 250 watt is volgens Shuttle geschikt om dualcore processors in de barebone toe te passen.

Er kan verder maximaal 4GB aan DDR2-800 geheugen worden toegepast in een 2 x 2GB dual-channel configuratie. Aansluitingen zijn er in de vorm van een enkele PCI-E X16 en één PCI aansluiting, een Gigabit Lan aansluiting, twee keer Firewire en zes keer USB 2.0. Hardeschijven en optische stations kunnen aangesloten worden op de twee SATA2 en/of twee eSATA aansluitingen. Als laatste is er ook nog in een geïntegreerde achtkanaals geluidschip voorzien.

Shuttle heeft alle aansluitingen en sockets voorzien van kleurcodes die overeenkomen met de kleuren in de installatiehandleiding. Het installeren van de barebone zou daardoor een fluitje van een cent moeten zijn. De XPC Barebone SN68SG2 is vanaf augustus verkrijgbaar en heeft een richtprijs van 189 dollar.