Abonneer je gratis op Techzine!

Een Italiaanse schrijver besloot om zijn mobiele telefoon eens goed te benutten tijdens het dagelijks forensen, door een boek te schrijven.

Robert Nernocco uit de IT-wereld nam zijn voordeel uit zijn reistijd door een 384 pagina’s tellende sciencefiction novelle te schrijven. Compagni di Viaggo (Medereizigers) is de titel van het boek, geschreven op een Nokia met behulp van het T9 invoersysteem.

"Het had eigenlijk te maken met het verdelen van de tijd. Hij had een boek in gedachten en wilde het graag schrijven, maar hij had gewoonweg niet de tijd om voor de computer te gaan zitten," verklaarde Gail Jordan, PR directeur van de uitgever van het boek, Lulu.com.

Bernocco schreef het boek in correct Italiaans, verdeelde het in korte hoofdstukken, bewaarde ze op zijn telefoon en zette ze toen op zijn computer voor het nalezen en bewerken.

"Slechts een aantal jaar geleden zou ik geworsteld hebben om de tijd en een uitgever te vinden die me in staat kon stellen om dit boek te schrijven," aldus Bernocco in een verklaring. "Met dank aan mijn Nokia en Lulu ben ik trots om een publicerende auteur te zijn."

Lulu.com heeft meer dan een miljoen geregistreerde leden en is ontwikkeld door de Canadese zakenman Bob Young om boeken, video’s en multimedia te publiceren op het internet.

"Het feit dat deze heer zijn idee voor een novelle op zijn mobiele telefoon heeft uitgevoerd en het toen simpel vond om het te uploaden op onze site, is precies in lijn met onze doelstelling. We zijn tijdsbesparend voor mensen," aldus Jordan.

Er zijn rond de 323.000 items gepubliceerd op Lulu.com. Het boek is al 19.270 keer over de digitale toonbank gegaan. Voor slechts 17,38 dollar kan men het boek bemachtigen.