Abonneer je gratis op Techzine!

Weeronline.nl is uitgebreid. Men kan nu de buienverwachting voor elke plaats in Nederland opvragen. Men hoeft enkel de plaatsnaam in te voeren, en de buienverwachting verschijnt.

De medewerkers van WeerOnline hebben een rekenmethode ontwikkeld, zodat men op elke plaats in Nederland de specifieke buienverwachting kan aanvragen. Dit gebeurt overigens wel twee uur vooruit, anders zou het ook geen verwachting zijn. De verwachting wordt gebaseerd op basis van de buienradar en weercomputermodellen.

In de afbeelding van de buienradar staat ook een grafiek. Hierin wordt weergegeven of het gaat regenen, wanneer het droog is, hoeveel regen er gaat vallen en dergelijke. Deze verwachting vernieuwt zich automatisch elk kwartier.

Weerwebsites zijn in korte tijd erg populair geworden en dan voornamelijk websites met een buienradar. WeerOnline heeft in geringe tijd de bezoekersaantallen enorm zien groeien. Dit jaar in juli, werden er 58 miljoen pagina’s opgevraagd. Dit is een stijging van 57 procent ten opzichte van juli 2006. Het slechte weer deze zomer heeft hier natuurlijk ook invloed op gehad.