Een jaar na de overname van VoodooPC door Hewlet Packard introduceren de bedrijven het eerste resultaat van hun samenwerking. Uiteraard is het een systeem voor gamers en het heeft de naam Blackbird 002 meegekregen. Opvallend zijn het design en de hardware.

Het Blackbird 002 chassis valt voornamelijk op vanwege het feit dat hij net als een monitor op een voet staat. Doordat de kast zweeft kan er een hogere airflow behaald worden, wat ook nodig is voor de 1100 Watt sterke voeding die op de bodem van de kast ligt. Gebruikers hoeven niet bang te zijn dat de kast door de voet heen zakt, de voet is bestand tegen een gewicht van ruim 270 kilogram.


De kast zelf bestaat uit een gegoten aluminium frame en is afgewerkt met hoogwaardige kunststof materialen. HP heeft de kast tijdens het ontwerpproces meerdere malen in een verfmenger gezet en door elkaar laten schudden. Het uiteindelijke design kan deze test doorstaan, zonder dat er onderdelen van de kast afvallen.

Behalve de luchtkoeling zijn HP en VoodooPC ook met Asetek in zee gegaan voor een vloeistofkoeling. Het systeem is compleet afgesloten en onderhoudsvrij. De processor, voeding en grafische kaarten hebben daarnaast elk een eigen ’thermische kamer’, waardoor koeling niet vervuild wordt door hitte van één van deze onderdelen als het op weg is naar het einddoel. Verder zijn er op een aantal punten koperen heatpipes toegevoegd om de hitte goed af te kunnen voeren.

Alhoewel VoodooPC en HP de Blackbird 002 compleet geconfigureerd en ingesteld afleveren staat het de gebruiker vrij om de onderdelen geheel naar eigen wens te overclocken. De speciale performance bios laat het toe om behoorlijk veel opties aan te passen, zoals de CAS Latency, Async Latency en Command Per Clock. Voor negen onderdelen kan de voltage worden ingesteld en voor verschillende zones op het moederbord kan de maximale temperatuur in de gaten worden gehouden. De computer houdt alle temperaturen, voltages en fansnelheden in de gaten en waarschuwt de gebruiker als hij te ver gaat en hardware in gevaar komt.

En qua hardware mag de gebruiker bij aanschaf zelf bepalen wat hij er wel en niet in wil hebben. Op het gebied van processors is er keuze uit de AMD X2 6000+ dual-core, Intel Core 2 Extreme X6800, Intel Core 2 Duo E6750/E6850 of de Core 2 Extreme quad-core. Verder is er ruime keuze uit DDR2 geheugen met een maximum van acht gigabyte.
Op het gebied van grafische kaarten laten HP en VoodooPC de keuze uit zowel NVIDIA als ATI kaarten, waaronder de GeForce 8600 GT, 8800 GTS, 8800 GTX, Radeon HD 2600 XT en Radeon HD 2900 XT. Uiteraard zijn SLI en CrossFire configuraties mogelijk, alsmede dual-DVI en een extra Ageia PhysX kaart.


Voor de opslag zijn er vijf plekke voor S-ATA harde schijven beschikbaar, waardoor er maximaal vier terabyte aan opslag mogelijk is. Behalve een 160 GB 10.000rpm S-ATA Raptor schijf van Western Digital is er ook nog keuze uit een aantal 7.200rpm S-ATA schijven. Bij de geluidskaarten is er minder keuze, namelijk een Creative Audio Sound Blaster X-Fi XtremeGamer of een Fatal1ty Professional editie. Verder zijn er drie PCIe x16 slots, één PCIe x1 slot en twee PCI v2.2 slots. Het optische station is geschikt om Blu-ray schijfjes te lezen en te branden, maar ook om HD DVD schijfjes te lezen. Ook is het nog mogelijk om extra optische stations toe te voegen.

Daarnaast is er een lading aan aansluitmogelijkheden aanwezig. Een uitklapbaar paneel bovenop de kast biedt een 15-in-1-cardreader, twee USB 2.0 poorten, een FireWire poort en een koptelefoon- en microfoonaansluiting. Achterop is er nog een FireWire aansluiting te vinden, alsmede twee eSATA poorten, SPDIF out, twee onafhankelijke Gigabit ethernetpoorten en vier USB 2.0 poorten.
Qua software kan het systeem geleverd worden met Windows Vista Ultimate of Home Premium, AVG virusscanner, Microsoft Office 2007, CyberLink DVDPlay, PowerProducer en Power2Go.

Goedkoop is het allemaal natuurlijk niet, de minimale configuratie kost rond de 2500 dollar, terwijl de machine met alles erop en eraan 6500 dollar kost. Het systeem is per direct beschikbaar via de website van HP.