1 min

Tags in dit artikel

Microsoft doet vele gebruikers een genoegen door de WGA-bescherming te verwijderen van Internet Explorer 7. Deze bescherming zorgde ervoor dat de webbrowser alleen geïnstalleerd kon worden op legale kopieën van Windows.

Microsoft verklaart de nieuwe stap als "het zo breed mogelijk beschikbaar maken van Internet Explorer 7 aan alle Windows-gebruikers". Een reden voor deze stap kan zijn dat de WGA-bescherming ervoor zorgde dat veel mensen op een alternatieve browser zoals Firefox overstapten. Door de bescherming te verwijderen lijkt het erop dat Microsoft haar marktaandeel in de ‘browserwereld’ tracht te vergroten, aangezien steeds minder mensen Internet Explorer gebruikt. Vorige maand werd de alternative browser en directe concurrent Mozilla Firefox maar liefst 400 miljoen keer gedownload.

De stap betekent ook dat gebruikers die een illegale versie van Windows hebben, óók Internet Explorer 7 kunnen installeren. Waarschijnlijk lijkt het bedrijf het winnen van marktaandeel belangrijker te vinden dan gebruikers benadelen die illegale versies draaien.

Microsoft heeft een online tour op de site geplaatst voor mensen die nog onbekend zijn met Internet Explorer 7. Wanneer andere versies dan de Engelse versie de WGA-bescherming verliezen is nog niet bekend.