Abonneer je gratis op Techzine!

Een online petitie, waarin Microsoft opgeroepen wordt om voorlopig niet te stoppen met de levering van Windows XP, blijkt een groot succes. In 36 uur nadat de website InfoWorld de petitie startte hebben ruim 13.000 mensen de petitie ondertekend.

Microsoft heeft in haar eigen planning opgenomen dat er na 30 juni 2008 geen licenties meer voor Windows XP gekocht kunnen worden. Vanaf die tijd is er dus alleen nog keuze uit de verschillende versies van Windows Vista. Hoewel de verkopen van Vista volgens Microsoft niet tegenvallen en beter zijn dan die van XP destijds blijven veel consumenten en bedrijven toch nog liever bij Windows XP. Meestgenoemde redenen zijn dat Vista geen enorme verbeteringen bevat ten opzichte van XP en dat het voor veel bedrijven teveel kosten met zich meebrengt. Ook compatibiliteit met andere systemen en applicaties is een genoemde reden.

De website InfoWorld is daarom een online petitie met bijbehorende weblog begonnen. De website zal de petitie met alle ondertekenaars tegen het einde van de lente aanbieden bij Microsoft. Niet iedereen is het eens met de petitie, volgens sommigen is de campagne en de petitie raar, omdat veranderingen inherent zouden zijn aan de technologische wereld.

Maar volgens Ken Anderson, specialist van de Burton Group, tonen de vele emotionele reacties dat de manier waarop mensen, en met name ICT’ers, denken over besturingssystemen. Besturingsystemen zijn zo verweven geraakt met dagelijkse werkzaamheden dat mensen er vertrouwd mee raken en daarom liever niet hebben dat er op dat gebied vaak veranderingen plaatsvinden.

De online petitie kan hier ingevuld worden.