1 min

Counter-Strike en Everquest zullen niet veel meer gespeeld gaan worden in Brazilië, de games zijn namelijk verboden door de overheid. De overheid vindt de games te gewelddadig om nog gespeeld te worden.

De overheid beweert dat de populaire spellen schadelijk zijn voor de gezondheid omdat ze volgens hem aanzetten tot geweld. En hoewel men ze vergelijkt met sigaretten zijn laatstgenoemde niet verboden in Brazilië. Daar hebben de taksen op sigaretten ongetwijfeld wat mee te maken, aangezien de overheid daar jaarlijks bijna vijf miljard dollar mee verdient. Beide spellen zijn sinds 1999 op de markt en zijn erg populair bij gamers.

Rechter Carlos Alberto sprak de ban uit in oktober vorig jaar en deze is nu officieel van kracht. Volgens de rechter zouden games de openbare veiligheid in het gedrang brengen. Volgens de tegenstanders van de verbanning heeft Alberto geluisterd naar psychologen die hem verteld hebben dat gamen verslavender kan zijn dan drugsgebruik. Tegenstanders verwijten de overheid ook dat ze voor de makkelijkste oplossing gekozen hebben, aangezien games verbieden makkelijker is dan het elimineren van drugsgebruik.