1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft werkt al geruime tijd aan Remote Desktop Connection (RDC) 2 voor Mac OS X, een programma om middels extern bureaublad toegang te krijgen tot een computer met Windows. Afgelopen week verliep de verloopdatum van de tweede bètaversie en daarom gaf de softwaremaker uit Redmond kort daarna een derde bètaversie van de applicatie vrij.

Om dit in het vervolg te voorkomen heeft de derde bètaversie geen verloopdatum. Volgens de Mac Business Unit (Mac BU) van Microsoft bevat de derde bètaversie ondersteuning voor niet-Engelse toetsenbordindelingen waaronder ook het Nederlands. Daarnaast wordt de derde bèta met meertalige helpondersteuning geleverd.

De Mac BU gaf tevens aan dat de release van RDC 2 mogelijk nog lang kan duren. Om dit te versnellen is binnen het team besloten om de ondersteuning voor RDC-bestanden te staken. Hierdoor zou het mogelijk zijn om door te dubbelklikken op een RDC-bestand de bijbehorende sessie te starten. De uiteindelijke release zal volgens de Mac BU aankomende zomer vrijgegeven worden.