min

Tags in dit artikel

, , , ,

MTV heeft deze week gezegd dat het gaat beginnen met het verkopen van volledige albums die gedownload en gespeeld kunnen worden in het "Rock Band"-videospel. Het eerste album zal van metal-band "Judas Priest" zijn.

Het album "Screaming for Vengeance" van de eerder genoemde band zal de hit "You’ve Got Another Thing Comin’" en negen andere nummers. Voor vijftien dollar kan het hele album aangeschaft worden. Een los nummer moet twee dollar opbregen.

MTV brengt iedere week nieuwe nummers uit voor "Rock Band", meestal in de vorm van een pakket waarin drie nummers zitten, met de focus op een bepaalde band of genre. In totaal zijn er al meer dan acht miljoen nummersverkocht.

"Het is ons doel om ieder aspect van muziek te dekken, zowel in genre of tijdperk van rockmuziek", aldus Alex Rigopulos, oprichter van Harmonix, die het spel gemaakt heeft in een interview.

"Rock Band" moet concurreren met de "Guitar Hero"-franchise van Activision. Activision heeft voor deze zomer een versie van "Guitar Hero" in de planning staan die zich richt op de rockband Aerosmith.