Sony Ericsson, het bedrijf dat vooral bekend is vanwege haar mobiele telefoons, is bezig met de ontwikkeling van een nieuw toestel. Het betreft de Sony Ericsson C905 Cyber-Shot. Aan de naam is misschien al af te leiden dat het hier om een toestel gaat dat zich met name richt op het maken van foto’s.

Dat het toestel zich richt op het maken van foto’s klopt inderdaad, want de Sony Ericsson C905 Cyber-Shot is de eerste en op dit moment de enige mobiele telefoon die een 8,1 megapixel camera aan boord heeft. De camera is uitgerust met een Xenon-flitser en heeft ook de beschikking over beeldstabilisatie en de feature face-detection.

De telefoon staat niet alleen bekend om zijn camera, maar heeft ook een aantal andere onderdelen en mogelijkheden aan boord die behoorlijk interessant zijn. Zo beschikt het toestel over een 2,4-inch QVGA-scherm dat bestendig is tegen krassen. Overige functies die aanwezig zijn op het toestel zijn A-GPS in combinatie met Google Maps, stereo-Bluetooth (A2DP), Wi-Fi met DLNA-ondersteuning, 2GB aan intern geheugen en HSDPA (High Speed Downloadlink Packet Acces). Ook is het mogelijk om de Sony Ericsson C905 Cyber-Shot aan te sluiten op een televisie, aangezien het toestel is uitgerust met een tv-uitgang, waardoor de beelden van de Sony Ericsson C905 Cyber-Shot ook te bekijken zijn op een grotere beeldbuis.

De Sony Ericsson C905 Cyber-Shot zal ergens in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkels komen te liggen.