Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de 60GB-editie van de Xbox 360 ook naar Europa gaat brengen. Deze vrijdag zal de nieuwe bundel al beschikbaar zijn.

De 60GB-versie van de Xbox 360 die werd geïntroduceerd op de E3 en de 20GB-editie zal vervangen, bevat een HDMI-poort, één draadloze controller met headset en een maand Xbox Live Gold. Dit alles tegen dezelfde prijs als de huidige Xbox 360 Premium, namelijk voor 269,99 euro. Eerder introduceerde Microsoft de 60GB-versie al in de Verenigde Staten.

De overige modellen, de Arcade en de Elite, zullen geen prijsverandering ontvangen. Het is niet bekend of de 20GB-versie, net als in Amerika, een prijsverlaging krijgt terwijl de laatste, overgebleven edities daarvan verkocht worden. Wel zal naar verwachting de losse 60GB harde schijf binnenkort volgen, echter is nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren.

Tegenover nieuwssite Tweakers.net verklaarde Microsoft Nederland de 20GB-editie niet meer op voorraad te hebben, echter kan het zijn dat winkels hem nog wel hebben. Klanten die de 60GB-editie op vrijdag al aan willen schaffen, wordt aangeraden goed te controleren door middel van een icoon of ze wel echt de 60GB-editie hebben.