Abonneer je gratis op Techzine!

Sony is volgens de dagelijkse Nikkei-krant voornemens om al in 2009 OLED-televisies te gaan aanbieden in Europa. OLED-televisies, wat staat voor Organische Licht Emitterende Diode, zijn dunner en gaan efficiënter om met energie.

Ook zijn de kleuren bij deze nieuwe generatie televisies helderder dan bij de huidige LCD- en Plasmageneratie televisiemodellen. OLED moet de opvolger gaan worden van beide technologieën.
Eind vorig jaar is Sony al begonnen met de verkoop van de eerste OLED-modellen, aan het begin van het jaar in de Verenigde Staten. Het elf inch-model is slechts 3mm dik en kost ongeveer 1800 dollar.

Volgens een woordvoerder van het Japanse bedrijf is Sony inderdaad aan het overwegen om deze televisies in Europa te introduceren maar wilde niet ingaan op specifieke data. De Verenigde Staten en Europa zijn de grootste afzetmarkten van LDC-televisies van Sony.

Volgens onderzoeksbedrijf DisplaySearch zal de vraag naar OLED-televisies stijgen naar 2,8 miljoen verkochte exemplaren in 2012. In 2009 verwacht het bedrijf dat er 200.000 exemplaren over de toonbank zullen gaan.