Abonneer je gratis op Techzine!

Deze week beginnen we met een camera voor blinden en slechtzienden, we gaan verder met een toaster voor je computer en eindigen doen we met de Tenori-On van Yamaha! Veel leesplezier!

Een braillecamera voor de slechtzienden

Wie deze gadget voor het eerst tegenkomt, zal waarschijnlijk wel even vreemd opkijken. Het betreft hier namelijk een digitale camera voor blinden. Ja, dat lees je goed, een camera voor blinden. Deze camera heeft twee belangrijke features: hij zet de getrokken beelden om in een 3D-braillelandschap zodat blinden de foto’s kunnen voelen en nadat afgedrukt is, neemt de camera drie seconden lang geluid op. De slechtziende mens onder ons onthoudt namelijk plaatsen op basis van geluid. De makers hebben ook aan andere moeilijkheden gedacht, want er is berekend dat de ideale plaats van de camera op het voorhoofd is. Op die manier zullen slechtzienden de beste foto’s kunnen maken.

Look mommy! I can toast bread with my computer!

Honger? Ja? Wat jammer dat je nou net druk bezig bent achter je computer en echt geen zin hebt om naar de magnetron of toaster te lopen. Voor de luie eters onder ons is men bij CrazyPC op de proppen gekomen met een toaster die past in elke 5,25-inch bay. Er is zelfs software meegeleverd waarmee je de intensiteit van de warmte van je broodje kan instellen en ook de duur van het bakken is te regelen met die software. Verder is natuurlijk ook aan de hygiëne gedacht met een schuifje waar alle kruimels invallen. Bovendien heb je enkel een USB-poort en een molexstekker nodig om deze toaster aan te drijven. Verkrijgbaar voor 30 dollar.

Tenori-on: muziek voor de leek

De Tenori-on is een intuïtief muziekinstrument van Yamaha dat zelfs de grootste leek toelaat om leuke deuntjes te creeëren, zoals ook te zien is op onderstaande video.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je tijdens je vakantie een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets-subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadgetkanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!