1 min

Tags in dit artikel

, ,

Even snel als Mac-kloonbouwer Open Tech zijn deuren opende, sluit het vandaag zijn deuren weer, weet TUAW te melden. Het bedrijf verkocht sinds een paar dagen computers waarop Mac OS X Leopard geïnstalleerd kon worden.

In tegenstelling tot concurrent Psystar, dat door Apple wegens inbreuk op het intellectueel eigendom is aangeklaagd is, leverde Open Tech zijn machines niet met het besturingssysteem van Apple voorgeïnstalleerd. Wel verschafte de fabrikant een handleiding hoe men het besturingssysteem werkende kan krijgen.

Het bedrijf is echter maar een kort leven beschoren, want vanaf vandaag staat het in de verkoop. Voor 50 duizend dollar, ongeveer 34 duizend euro, wisselt Open Tech van eigenaar. Betalingen kunnen vreemd genoeg via Paypal plaatsvinden.

Degene die 50 duizend dollar voor het bedrijf over heeft krijgt vervolgens bezit van de naam Open Tech, de website, de "handelsgeheimen" en de perscontacten. Als extraatje kan de toekomstige koper ook twee Open Tech-computers met een besturingssysteem naar keuze tegemoet zien.

Mogelijk is het bedrijf bang voor Apple’s advocatenleger dat wellicht ook een juridische aanval op Open Tech gepland heeft. Psystar, dat onlangs nog twee weken uitstel kreeg, moest er al eerder aan geloven omdat het intellectueel eigendom van Apple misbruikte.