min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Philips heeft een nieuw 56 inch HD-scherm ontwikkeld dat gebruikmaakt van 3D zonder dat daar speciale 3D-brillen voor nodig zijn.

Het nieuwe 56 inch scherm heeft ook een nieuwe technologie aan boord en dat is Quad Full HD. Deze resolutie is twee keer groter dan de huidige resolutie van Full HD, namelijk 3840 pixels bij 2160 pixels. Bij Full HD wordt namelijk gebruikgemaakt van 1920 pixels bij 1080 pixels.

Verscheidene mensen zullen denken dat dit scherm met deze hoge resolutie overkill is voor de normale TV-kijker, maar deze resolutie is voor Philips nodig om het scherm in 3D te laten werken zonder dat daar 3D-brillen bij te pas komen.

De 3D van het scherm wordt mogelijk gemaakt door de technologie Autostereoscopic 3D. Deze technologie zorgt met de hoge data-snelheid en de hoge resolutie ervoor dat het ene oog een ander beeld ziet dan het andere oog. Deze twee afbeeldingen verschillen heel iets van elkaar en vormen samen een "stereo image". Deze stereo image zou ervoor moeten zorgen dat het beeld in 3D wordt weergegeven.

Philips is op dit moment ook bezig met een technologie waardoor 2D-video omgezet kan worden in 3D-video. Mensen die op dit moment gebruikmaken van Blu-ray zouden dus eventueel ook later gebruik kunnen maken van de 3D-beelden, aangezien de Blu-ray met die technologie omgezet zou kunnen worden in 3D.

Zoals te verwachten valt zal deze nieuwe technologie niet goedkoop zijn. Het scherm zal de eerste tijd voor de consument ook nog niet beschikbaar zijn, want het scherm moet op het moment van schrijven zo’n 25.000 dollar gaan kosten. Daarom wil Philips zich eerst op bedrijven gaan richten, aangezien deze wel over een dergelijk vermogen beschikken.