Abonneer je gratis op Techzine!

Uit onderzoek van Vergelijk.nl blijkt dat Nederlanders niet zonder mobiele telefoon kunnen. Diverse Nederlanders zijn dan ook panisch wanneer ze hun telefoon vergeten. Vergelijk.nl wijst namelijk uit dat een op de vijf Nederlanders het niet leuk vindt om hun telefoon te vergeten.

Het onderzoek vond plaats onder 527 mensen, hiervan hebben vrijwel alle mensen een mobiele telefoon. Ongeveer een derde gebruikt haar telefoon zowel zakelijk als privé, wat wil zeggen dat men slechts een telefoon en mobiel nummer gebruikt om hun privé-gesprekken en zakelijke-gesprekken mee te doen. Vijf procent geeft echter aan twee telefoons te hebben, zodat ze dit kunnen scheiden.

Nederlanders zijn echter wel verslaafd aan hun telefoon. Zo geeft meer dan de helft, ongeveer 65 procent, aan dat ze hun telefoon dag en nacht aan hebben staan. Daarnaast geeft 17 procent aan dat ze de telefoon niet op stil zetten wanneer ze in een belangrijke afspraak zitten. Een op de vijf Nederlanders gaat ook terug om hun telefoon te halen als ze deze vergeten zijn. Men schiet dan vrijwel meteen in de stress.

Mobiel internet is nog niet zo populair. Ongeveer 62 procent geeft aan deze optie niet te hebben en ook niet nodig te hebben. Daarnaast geeft 8 procent an niet meer zonder te kunnen. Zeven procent zegt nog geen mobiel internet te hebben, maar het wel op het verlanglijstje te hebben staan. Men belt niet alleen op mobiele telefoons, zo blijkt uit onderzoek. Ook het maken van foto’s is een populaire bezigheid, 31 procent doet dit namelijk. Ook geeft 8 procent aan radio of muziek te luisteren via de telefoon.