Op dit moment is de T-Mobile G1 uit in Amerika en Engeland, maar volgens Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile, gaat hier vanaf dertig januari verandering inkomen. Het toestel wordt dan ook geleverd in Nederland, Tsjechië en Australië.

Naast de release van dertig januari in Nederland, Tsjechië en Australië gaat de telefoon in februari haar debuut maken in Duitsland en Polen. Duitsland is twee februari aan de beurt, Polen is later die maand aan de beurt. De telefoon zal in Duitsland beschikbaar zijn voor het symbolische bedrag van één euro, in combinatie met een twee-jarig T-Mobile-abonnement. Hoe het zit met abonnementsvormen in Nederland is nog niet bekend.

De G1 is het nieuwe toestel van T-Mobile in samenwerking met HTC. Het toestel is het eerste toestel ter wereld dat draait op Android en heeft ondersteuning voor bijvoorbeeld WiFi en HSDPA. Verder is ook GPS meegeleverd en een 3,2-inch scherm behoort ook tot de specificaties. De camera is een 3,2 megapixel-camera.

De verkopen van de G1 doen het erg goed in Amerika. T-Mobile directeur Hamid Akhavan stelt dat de telefoon in Amerika zeer goed verkoopt en bestempelt de telefoon als bestverkopende telefoon in Amerika tot dusver. Er zijn geen specifieke getallen bekend, maar de T-Mobile directeur geeft aan dat het om honderd-duizenden apparaten gaat.