Abonneer je gratis op Techzine!

Apple maakte gisteren bekend dat de 17 inch-variant van de nieuwe MacBook Pro op z’n minst twee weken vertraging heeft opgelopen. Het bedrijf deed dit middels een e-mail naar alle klanten die de laptop hebben besteld.

"Het klaarmaken van de nieuwe 17 inch MacBook Pro duurt een paar dagen langer dan we hadden verwacht", schrijft Apple in de e-mail die het bedrijf gistermiddag aan enkele duizenden klanten stuurde. "Daardoor zijn we niet in staat om uw 17 inch MacBook Pro voor 19 februari 2009 te leveren", aldus Apple in de e-mail.

Sinds de introductie van de nieuwe notebook heeft nog niemand een exemplaar mogen ontvangen. Ook mensen die de laptop via voorinschrijving besteld hebben, wachten nog steeds op hun nieuwe aanwinst. Klanten die niet langer willen wachten kunnen volgens Apple hun order annuleren en krijgen hun geld vervolgens teruggestort.

Apple beloofde aanvankelijk bij de introductie van de nieuwe notebook dat deze eind januari geleverd zou worden, maar afgelopen week werd al gemeld door Apple-nieuwssite AppleInsider dat Apple de leveringen naar maart door zou schuiven. Nu lijkt het er dus op dat klanten nog zeker twee weken moeten wachten op hun nieuwe MacBook Pro.

Hoewel Apple niet aangegeven heeft wat de exacte reden voor het oponthoud is, zou het bedrijf aan tenminste één klant gemeld hebben dat er gewacht moet worden op bepaalde onderdelen voordat de notebooks geleverd kunnen worden. Welke onderdelen dat zijn is niet duidelijk.